Etusivu » Enchilladat papu-naudanlihatäytteellä
enchilladavuoka

Enchilladat papu-naudanlihatäytteellä

Enchilada on meksikolainen ruokalaji, joka koostuu maissitortillasta, joka on kääritty täytteen ympärille ja peitetty mausteisella kastikkeella. Enchiladoja voidaan täyttää erilaisilla aineksilla, kuten lihalla, juustolla, pavuilla, perunalla ja vihanneksilla. Enchiladojen historia juontaa juurensa mayojen aikaan. Maissi oli tärkeä viljelykasvi ja maissitortillat olivat yleisiä. Alun perin niitä kutsuttiin tlaxcalliksi.

Sadepäivän lohturuokaa

Enchiladojen tekeminen ystävien kanssa voi olla hauskaa ja helppoa! Voit aloittaa valmistamalla tortillat itse tai ostamalla valmiita. Täytteeksi voit laittaa esimerkiksi jauhelihaa, kanaa tai kasviksia. Teimme tällä kertaa jauheliha-paputäytteisiä enchilladoja mutta voit käyttää esimerkiksi kypsää revittyä broileria, jauhelihaa tai nyhtöpossua. Vegaanisen version saat käyttämällä esimerkiksi soijarouhetta tai nyhtökauraa.

Enchilladat papu-naudanlihatäytteellä

Recipe by Lady VCourse: PääruoatCuisine: meksikolainenDifficulty: helppo
Annosta

6

Annosta
Esivalmisteluaika

5

minutes
Kypsennysaika

30

minutes
Aika yhteensä

35

minutes

Nämä helpot jauhelihatäytteiset enchilladat ovat täydellistä sadepäivän tai viikonlopun leffa-iltojen lohturuokaa. Täytteitä on helppo muunnella makunsa mukaan ja voit käyttää esimerkiksi paistettua ja revittyä kanaa tai nyhtöpossua. Oheen sopii raikas salaatti ja täydellinen ateria on valmis!

Ainesosat

  • Jauhelihatäyte
  • 700 g naudan jauhelihaa

  • 2 keskikokoista sipulia

  • 2 valkosipulin kynttä

  • 1 tölkki keitettyjä pintopapuja (refried beans esim santa maria)

  • 1 tölkki (400 g) kidneypapuja

  • 1 tl suolaa

  • 1 tl pippuria

  • 1 rkl tacomausteseosta

  • enchilladakastike
  • 2 rkl tacomausteseosta

  • 3 rkl oliiviöljyä

  • 3 rkl vehnäjauhoja

  • 5 dl kanalientä (tai 1 kanaliemikuutio ja 5 dl vettä)

  • 500 g paseerattua tomaattia

  • Muut
  • 100 g cheddar-juustoraastetta

  • 6-8 pehmeää tortillaa

  • 1 purkki (200g) tomaattisalsaa

  • 1 pieni purkki ranskankermaa

  • 1 ruukku tuoretta korianteria

  • koristeeksi lime siivuja tai avokadolohkoja

  • punasipulisilppua

Valmistusohjeet

  • Enchilladakastikkeen valmistus
  • Kuumenna öljy pannulla ja lisää vehnäjauhot koko ajan sekoittaen. Anna kypsyä muutama minuutti mutta älä ruskista.
  • Lisää 5 dl kuumaa kanalientä ja sekoita
  • Lisää paseerattu tomaatti koko ajan sekoittaen
  • Lisää 2 rkl tacomausteseosta ja sekoita. Voit lisätä maustetta enemmän tai vähemmän makusi mukaan. Maustetta voi aina lisätä jos maku tuntuu liian miedolta
  • Jauhelihatäytteen valmistus
  • Kuumenna öljy pannulla, lisää sipulit ja kuullota keskilämmöllä muutaman minuutin ajan. Lisää valkosipulit ja kypsennä noin minuutin ajan
  • Lisää jauheliha pannulle sipuleiden sekaan ja ruskista kevyesti. Mausta suolalla ja pippurilla ja ripauksella tacomausteseosta.
  • Lisää tölkillinen keitettyjä pintopapuja (refried beans) ja 1 tölkki huuhdottuja ja valutettuja kidneypapuja. Sekoita ja kypsennä muutama minuutti.
  • Lisää noin 1 dl aiemmin valmistamaasi enchilladakastiketta jauhelihaseokseen ja sekoita hyvin.
  • Tortillojen kasaaminen
  • Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen
  • Levitä hieman enchilladakastiketta uunivuoan pohjalle
  • Laita tortillalettu esimerkiksi leikkuulaudalle ja lisää päälle yksi kauhallinen enchilladatäytettä. Rullaa tiukalle rullalle. Laita rulla uunivuokaan saumapuoli alaspäin. Jatka näin kunnes kaikki täytteet ja tortillat on käytetty
  • Kaada loppu enchilladakastike tortilloiden päälle ja peitä vuoka foliolla. Paista uunissa 200 asteessa keskitasolla noin 10-20 minuuttia. Ota vuoka sitten uunista, poista folio ja jatka paistamista kunnes juustoraaste on saanut kaunista väriä.
  • Koristele valmiit enchilladat salsalla, punasipuli silpulla, lime tai avokadolohkoilla ja tuoreilla korianterin lehdillä ja tarjoile ranskankerman ja raikkaan salaatin kera.


Reseptivideo

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*