Tähän piirakkaohjeeseen törmäsin aikoinaan netissä. Ohje eroaa tavallisista ohjeista siinä että taikinan kaikki ainekset yksinkertaisesti sekoitetaan keskenään ja taikina kaadetaan voideltuuun piirakkavuokaan tai uunipellille leivinpaperin päälle.
Täytteeksi voit valita mieleisiäsi täytteitä mutta me käytimme tällä kertaa tonnikalapaloja (mausteena tilli), fetajuustoa, sipulia ja aurinkokuivattuja tomaattikuutioita.
Helppo tonnikalapiirakka
Course: pääruoka, lounasCuisine: skandinaavinenDifficulty: helppo8
Annosta10
minutes35
minutes45
minutesHelppo, mehevä ja maukas tonnikalapiirakka jonka täytteessä maistuvat Välimerelliset maut. Tämä piirakka on täydellinen esimerkiksi lounaaksi tai kahvitteluhetkien suolaiseksi tarjottavaksi. Ohje on mitoitettu yhdelle uunipellille. Jos teet piirakan piirakkavuokaan (n 24 cm) niin puolilta ohjeen ainekset.
Ainesosat
2-3 purkkia tonnikalapaloja öljyssä (valutettuna)
1 keskikokoinen punasipuli
1 dl kuutioituja aurinkokuivattuja tomaatteja
100 g fetajuustoa tai salaattijuustoa
175 g juustoraastetta (suosittelen cheddaria)
2 purkkia kermaviiliä
4 kananmunaa
- Pohjan ainekset
2 purkkia (200g/purkki) kermaviiliä
2 kananmunaa
n 5 dl vehnäjauhoja
1 rkl öljyä
3 tl leivinjauhetta
- Mausteet
1 tl sitruunapippuria
2 tl pizza-maustetta tai välimeren yrtit mausteseosta
1 tl suolaa
Valmistusohjeet
- Laita uuni lämpeämään 200 asteeseen
- Silppua sipulit ja valuta tonnikalapurkista öljy
- Kuullota sipulia tilkassa öljyä muutaman minuutin ajan.
- Sekoita tonnikala, sipuli, fetajuusto, aurinkokuivatuttomaatit ja mausteet keskenään
- Sekoita 2 purkkia kermaviiliä , 4 kananmunaa ja puolet juustoraasteesta keskenään.
- Sekoita kaikki pohjan ainekset keskenään ja kaada seos voideltuun vuokaan tai uunipellille joka on vuorattu leivinpaperilla. Tasoittele ja levittele pohjataikina suhteellisen tasaiseksi kerrokseksi
- Kaada tonnikalatäyte piirakkapohjan päälle ja levitä tasaiseksi
- Kaada muna-kerma-juustoraasteseos tonnikalatäytteen päälle ja tasoita varovasti. Ripottele loput juustoraasteesta piirakan pinnalle
- Paista alimalla tasolla noin 30 minuuttia ja siirrrä piirakka sitten keskitasolle ja paista vielä noin 10 minuuttia. Seuraa tilannetta sillä uuneissa on eroja. Piirakka pitäisi olla kauniin kullanruskea ja juuston sulannutta.
Anna piirakan vetäytyä 20 minuuttia ennen tarjoilua. Jos haluat piirakasta siistejä paloja niin anna sen jäähtyä täysin ennen leikkaamista.
Muistiinpanot
- Taikina on melko tahmaista joten sitä ei voi työstää sormin. Suosittelen tasoittamaan pohjan esim nuolijaa tai lastaa käyttämällä.
- Laakeat ja matalat piirakat kypsyvät nopeammin kuin paksut. Myös uunin paistolämpötiloissa on eroja. Seuraa paistotilannetta.