Tämä helppo ja maukas kuningatarpiirakka valmistuu nopeasti esimerkiksi päiväkahveille tai yllätysvieraille. Täytettä voi varioida mielensä mukaan mutta me käytimme kuningatarmarjojen makuista rahkaa ja pakastettuja mustikoita ja vadelmia.
Kuningatarpiirakka
Course: JälkiruoatCuisine: PohjoismaalainenDifficulty: helppo8
annosta40
minutes50
minutesTämä helppo ja nopea kuningatarpiirakka on täydellinen herkku päiväkahveille tai ihan milloin ikinä haluatkin hemmotella itseäsi.
Ainesosat
- Pohja
100 g margariinia
1 dl sokeria
1 muna
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 dl grahamjauhoja
1 tl leivinjauhetta
- Täyte
150 g pakastemustikoita
150 g pakastevadelmia
2 dl kuningatar-rahkaa (maustettua rahkaa jossa makuna kuningatarmarjat)
1 muna
2 tl perunajauhoja
1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
Valmistusohjeet
- Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään.
- Vaahdota pehmeä voi ja sokeri
- Lisää muna ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
- Laita taikinapallo hetkeksi pakastimeen tai jääkaappiin niin taikinaa on helpompi työstää.
- Painele taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle/reunoille.
- Ripottele marjoihin n 2 tl perunajauhoja ja sekoittele.
- Sekoita rahkat, kananmuna, vaniljasokeri ja sokeri keskenään.
- Ripottele marjat piirakan pohjan päälle
- Kaada rahkamunaseos marjojen päälle.
- Paista 200 asteessa alimmalla tasolla noin 30-40 minuuttia
VINKIT
- piirakan pohja tuppaa usein jäämään raa’aksi etenkin jos täyte on hyvin kosteaa. Tätä voi estää esipaistamalla pohjaa n 10-15 minuuttia. Tämän jälkeen pohjan annetaan hieman jäähtyä ja lisätään täytteet. Piirakan reunat valahtavat esipaiston aikana helposti. Yksi apukeino tähän on laittaa piirakkapohja vuoassaan hetkeksi pakkaseen ja pakastimesta suoraan uuniin. Toinen tapa on laittaa piirakkapohjan päälle kuivia herneitä painoksi jotta pohja ei nouse ja reunat eivät lässähdä