Kanaa tikka masala
Course: SekalaisetCuisine: intialainenDifficulty: keskitaso4
Annosta5
minutes40
minutes45
minutesTikka Masala on ehkä kansainvälisesti tunnetuin intialainen ruoka mutta itseasiassa se ilmeisesti keksittiin Isossa-Britaniassa ja sai vaikutteita intialaisesta ruoasta siirtomaa aikana. ämä on oma versioni klassisesta tikka masalasta. Tikka masala maistuu ihanalta itsetehdyn naanleivän kanssa.
Ainesosat
- Kastikkeeseen tarvitset
50 g voita tai gheetä
2 rkl oliiviöljyä
2 sipulia hienoksi pilkottuna
3 valkosipulinkynttä murskattuna
2 rkl raastettua tuoretta inkivääriä
1 tl Juustokuminaa eli jeeraa
1/2 tl kurkumaa
1 tl korianteria
2 tl garam masala jauhetta
1 tsp suolaa
1 rkl sokeria
1/2 tl mustapippuria
500 g paseerattua tomaattia
- Kanaan ja marinadiin tarvitset
2,5 dl Turkkilaista jugurttia
600 g kanan rintaa
2 rkl sitruunamehua
2 rkl raastettua tuoretta inkivääriä
3 valkosipulin kynttä
1 tl curryjauhetta
1 ttl paprikajauhetta
1 tl suolaa
Valmistusohjeet
- Broilerin rintapalojen marinoiminen
- Paloittele kana isohkoiksi paloiksi, n 3×4 cm, raasta marinadiin tuleva inkivääri, kuori ja murskaa marinadiin tulevat valkosipulit.
- Lisää turkkilaiseen jugurttiin kaikki marinadin ainekset ja sekoita hyvin. Lisää paloiteltu kananrinta ja sekoita hyvin. Peitä kelmulla ja anna olla jääkaapissa yön yli.
- Kastikkeen valmistaminen
- Ota kana huoneen lämpöön n 30 minuuttia ennen paistamista.
- Silppua sipulit, kuori ja murskaa valkosipulit sekä kuori ja raasta inkivääri.
- Kuumenna ghee pannulla ja lisää sipulit. Kuullota noin 3 minuuttia ja lisää inkivääri ja valkosipuli. Jatka kypsentämistä minuutin ajan
- Lisää mausteet ja sekoittele kunnes tuoksuvia. Jos seos tuntuu kuivalta niin lisää hieman öljyä sillä mausteet eivät saa palaa!
- Lisää pannulle paseerattu tomaatti, sokeri ja suola. Peitä kannella ja anna hautua noin 20-30 minuuttia. Tällä aikaa on hyvä hetki paistaa marinoituneet broilerin rintapalat.
- Marinoituneiden broilerin rintapalojen paistaminen
- Laita broilerin rintapalat uunipellille joka on vuorattu foliolla tai pujota ne vedessä liotettuihin varrastikkuihin. Paista kuumassa (225-250 c) asteisessa uunissa grillivastuksen alla nopeasti kunnes ne ovat kunnolla ruskistuneet. Ota kanat pois uunista.
- Lisää kanat tomaattikastikkeen sekaan ja sekoita kevyesti.
- Lisää kastikkeen sekaan kerma ja anna kypsyä vielä n 5-10 minuuttia.
- Puserra kastikkeen sekaan tuoretta sitruunanmehua, koristele tuoreella silputulla korianterilla ja halutessasi valuta kermasta tai kookosmaidosta pinnalle kuvioita.
- Tarjoile basmatiriisin ja naanleipien kera.