Etusivu » Tikka Masala kanaa

Tikka Masala kanaa

Kanaa tikka masala

Recipe by Lady VCourse: SekalaisetCuisine: intialainenDifficulty: keskitaso
Annoksia

4

Annosta
Esivalmisteluaika

5

minutes
Kypsennysaika

40

minutes
Aika yhteensä

45

minutes

Tikka Masala on ehkä kansainvälisesti tunnetuin intialainen ruoka mutta itseasiassa se ilmeisesti keksittiin Isossa-Britaniassa ja sai vaikutteita intialaisesta ruoasta siirtomaa aikana. ämä on oma versioni klassisesta tikka masalasta. Tikka masala maistuu ihanalta itsetehdyn naanleivän kanssa.

Ainesosat

  • Kastikkeeseen tarvitset
  • 50 g voita tai gheetä

  • 2 rkl oliiviöljyä

  • 2 sipulia hienoksi pilkottuna

  • 3 valkosipulinkynttä murskattuna

  • 2 rkl raastettua tuoretta inkivääriä

  • 1 tl Juustokuminaa eli jeeraa

  • 1/2 tl kurkumaa

  • 1 tl korianteria

  • 2 tl garam masala jauhetta

  • 1 tsp suolaa

  • 1 rkl sokeria

  • 1/2 tl mustapippuria

  • 500 g paseerattua tomaattia

  • Kanaan ja marinadiin tarvitset
  • 2,5 dl Turkkilaista jugurttia

  • 600 g kanan rintaa

  • 2 rkl sitruunamehua

  • 2 rkl raastettua tuoretta inkivääriä

  • 3 valkosipulin kynttä

  • 1 tl curryjauhetta

  • 1 ttl paprikajauhetta

  • 1 tl suolaa

Valmistusohjeet

  • Broilerin rintapalojen marinoiminen
  • Paloittele kana isohkoiksi paloiksi, n 3×4 cm, raasta marinadiin tuleva inkivääri, kuori ja murskaa marinadiin tulevat valkosipulit.
  • Lisää turkkilaiseen jugurttiin kaikki marinadin ainekset ja sekoita hyvin. Lisää paloiteltu kananrinta ja sekoita hyvin. Peitä kelmulla ja anna olla jääkaapissa yön yli.
  • Kastikkeen valmistaminen
  • Ota kana huoneen lämpöön n 30 minuuttia ennen paistamista.
  • Silppua sipulit, kuori ja murskaa valkosipulit sekä kuori ja raasta inkivääri.
  • Kuumenna ghee pannulla ja lisää sipulit. Kuullota noin 3 minuuttia ja lisää inkivääri ja valkosipuli. Jatka kypsentämistä minuutin ajan
  • Lisää mausteet ja sekoittele kunnes tuoksuvia. Jos seos tuntuu kuivalta niin lisää hieman öljyä sillä mausteet eivät saa palaa!
  • Lisää pannulle paseerattu tomaatti, sokeri ja suola. Peitä kannella ja anna hautua noin 20-30 minuuttia. Tällä aikaa on hyvä hetki paistaa marinoituneet broilerin rintapalat.
  • Marinoituneiden broilerin rintapalojen paistaminen
  • Laita broilerin rintapalat uunipellille joka on vuorattu foliolla tai pujota ne vedessä liotettuihin varrastikkuihin. Paista kuumassa (225-250 c) asteisessa uunissa grillivastuksen alla nopeasti kunnes ne ovat kunnolla ruskistuneet. Ota kanat pois uunista.
  • Lisää kanat tomaattikastikkeen sekaan ja sekoita kevyesti.
  • Lisää kastikkeen sekaan kerma ja anna kypsyä vielä n 5-10 minuuttia.
  • Puserra kastikkeen sekaan tuoretta sitruunanmehua, koristele tuoreella silputulla korianterilla ja halutessasi valuta kermasta tai kookosmaidosta pinnalle kuvioita.
  • Tarjoile basmatiriisin ja naanleipien kera.

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*