Mango-juustokakku on ihana tapa juhlistaa pääsiäistä ja nauttia herkullisesta jälkiruoasta yhdessä perheen ja ystävien kanssa. Kuvittele ensin pehmeä ja kermainen juustokakkutäyte, joka on täynnä mangon raikkautta. Pohja on paistettu rapeaksi ja herkulliseksi keksimurskasta ja sulatetusta voista, joka antaa juustokakulle täydellisen tasapainon makeuden ja suolaisuuden välillä. Kakun kiille on kuin kesän aurinko, joka heijastaa mangon kirkkaita värejä. Se on täynnä makua ja tuntuu kuin olisit nauttinut juuri tuoreesta mangosta.
Kun ensimmäinen haarukallinen mango-juustokakkua viedään suuhun, se sulaa suussa kuin silkki. Kakun kermainen rakenne ja raikas mango yhdistyvät täydellisesti, ja maku on täynnä trooppisia aromeja.
Mango-juustokakku
Course: jälkiruoatCuisine: eurooppalainenDifficulty: helppo8
viipaletta6
tuntiaPääsiäisen väreissä iloisesti keltaisena hehkuva mango-juustokakku on raikas ja helppo valmistaa ja vaikka hyytyminen viekin aikaa niin itse tekoprosessi on nopea ja helppo. Sopii kevään ja kesän juhliin loistavasti.
Ainesosat
- Täyte
1 tölkki Mangoviipaleita sokeriliemessä (425/230g)
500 g tuorejuustoa (maustamaton)
2 dl vispikermaa
2 tl vaniljasokeria
1 dl hienoa sokeria
4 liivatelehteä
- Pohja
175 g digestivekeksejä
75 g voita
- Kiille
1 tölkki Mangoviipaleita sokeriliemessä (425/230g)
4 liivatelehteä
n 1 dl mangojen sokerilientä
- Pinnalle
koristemunia tai marjoja
Valmistusohjeet
- Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
- Murskaa keksit esimerkiksi monitoimikoneen terällä tai laita ne suljettavaan muovipussiin ja päästä pussista ylimääräinen ilma ulos. Sulje pussi ja kaulitse pussia esimerkiksi kaulimella tai tyhjällä viinipullolla kunnes keksit ovat hajonneet hienojakoiseksi muruksi
- Sulata voi mikrossa ja sekoita se keksimurujen sekaan huolellisesti.
- Laita 20 cm irtopohjavuoan pohjalle vuoan pohjan kokoinen leivinpaperi jossa on pieni kieleke. Tätä kielekettä voit käyttää kun siirrät kakkua tarjoiluastialle. Kiinnitä vuoan reunus. Painele keksi/voiseos vuoan pohjalle tasaisesti ja tiiviisti mutta älä painele liikaa jottei pohjasta tule liian kova.
- Paista 175 asteisessa uunissa n 10 minuuttia ja anna jäähtyä
- Siivilöi mangot ja säästä n 2 dl mangojen sokerilientä. Soseuta mangot sauvasekoittimella tai blenderillä. Jos mangot ovat säikeisiä niin voit joutua paseeraamaan soseen painelemalla sen tiheän siivilän läpi. Laita n puolet mangososeesta rasiaan ja säilytä jääkaapissa. Tämä sose käytetään myöhemmin kiilteen valmistamiseen.
- Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi sähkövatkaimella
- Laita 4 liivatelehteä likoamaan 5-10 minuutiksi kylmään runsaaseen veteen. Katso etteivät ne ole liian tiiviisti koska tällöin osa lehdistä saattaa pehmentyä epätasaisesti.
- Vatkaa tuorejuusto, 1 dl sokeria ja 2 tl vaniljasokeria tasaiseksi massaksi.
- Kuumenna 1 dl mangojen sokerilientä esim kattilassa kiehuvaksi. Purista liivatteista ylimääräinen neste pois. Sekoita liivatteet kiehautettuun nesteeseen kunnes ne ovat täysin sulanneet. Kaada sitten neste ohuena nauhana mangososeen sekaan samalla hyvin huolellisesti sekoittaen
- Sekoita mangososeen ja liivatteen seos tuorejuusto-sokeriseokseen. Ole tarkka ja yritä sekoittaa mahdollisimman tasaiseksi koska epätasaisesti levittynyt mangosose-liivate aiheuttaa kakun epätasaista hyytymistä!
- Lisää kerma varovasti käännellen tai sekoittaen. Yritä olla varovainen jotta kermavaahtoon vatkattu ilmavuus ja kuohkeus ei katoaisi.
- Kaada valmis kakkutäyte keksimurupohjan päälle. Katso että täyte on täysin reunasta reunaan eikä vuoan ja täytekerroksen väliin jää rakoja. Tasoita pinta ja peitä vuoka kelmulla ja hyydytä jääkaapissa vähintään 4 tunnin ajan mutta mielellään seuraavaan päivään.
- Kiilteen valmistus
- Laita liivatelehdet pehmenemään 5-10 min kylmään runsaaseen veteen.
- Kuumenna n 2 dl mangojen sokerilientä kiehuvaksi
- Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja sekoita ne kuumennettuun nesteeseen
- Sekoita mehu-liivateseos mangotäytteen valmistuksessa jääneeseen mangososeeseen huolellisesti ja anna jäähtyä kädenlämpöiseksi. Vältä lopussa liikaa sekoittamista jotta seokseen ei jää ilmakuplia. Kuplat tekevät hyytyessään kakun kiilteen pinnasta epäsiistin näköisen.
- Lusikoi kiille kakun päälle varovasti. Älä kaada kiillettä ylhäältä jotta se ei tee kakkuun reikiä tai koloja Voit esimerkiksi valuttaa kiillettä lusikkapesälle ja siitä kakun pinnalle pikkuhiljaa.
Muista että kakun irtopohjavuoan reunusta ei tule irrottaa ennen kiilteen lisäämistä esimerkiksi hyytymisen tarkistamiseksi koska reunasta ei tällöin tule enää tiivistä ja kiille voi valua vuoan pohjalle. - Laita kakku jääkaappiin vähintään 2 tunniksi
- Koristelu
- Siirrä kakku varovasti leivinpaperikaistaleesta vetäen kakkualustalle. Koristele juuri ennen tarjoilua. Kakun kiilteen pinnalla makeiset, pikeerikoristeet yms sulavat todella nopeasti ja tätä voi yrittää estää käyttämällä koristeiden alla pientä määrää kermavaahtoa. Suklaa koristeet kestävät hieman paremmin mutta paras vaihtoehto koristeluun on esimerkiksi kakun makumaailmaan sopivat tuoreet marjat.